![]() |
Gambar dipunpundhut saking http://anekakeripikbuahblog.wordpress.com/resep-membuat-keripik-nangka/ |
Bahan:
1. 1 Kg woh nangka seger (dereng mateng sanget utawi gemadhing)
2. 1 1/2 liter toya
3. 75 gram uyah
4. 150 gram gendhis pasir
5. 100 gram toya kang sampun disukani enjet
6. 2 liter lenga lentik
Cara ndamel:
1. Woh nangka dionceki lajeng wijinipun dipunpisah kaliyan wohipun, wijinipun menika wau saged dipundamel dados tepung wiji nangka
2.Nangka ingkang sampun dipunonceki dipunsigar dados ukuran ingkang dipunkersaaken (Mangke menawi sampun dipundamel kripik, ukuran nangka langkung alit amargi kandhutan toyanipun sampun ngirang)
3.Woh nangka dikungkum ngangge toya ingkang sampun disukani enjet supados resik saking getah.
4. Salajengipun nangka dipunkumbah ngangge toya resik dumugi mboten wonten enjetipun.
5. Woh nangka dipunlebetaken ing vacuum frying (mesin kangge nggoreng ingkang hampa udara), saged ugi ngginaaken wajan biasa, nggorengipun ngginaaken lenga ingkang kathah dumugi nangka saged manclup sedaya lan lenga saderengipun kangge nggoreng dipunpanasi langkung rumiyin kanthi suhu mboten langkung saking 90 derajat Celcius kangge ngirangi toya ing daging woh nangka, saengga kripik dados gurih dan renyah.
6. Goreng dumugi mateng mawi tandha umpruh sangsaya ngirang saha ical
7. Menawi sampun mateng dipunntasi saha dipunpisahaken dumugi mboten wonten lenganipun (tiris) supados mboten cepet tengik.
8. Kripik disimpen ing toples supados mboten mlempem.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar