Halaman

Selasa, 03 Desember 2013

Wacana Prosedural(1) : Cara Ndamel Unjukan Es Karika Khas Dieng, Banjarnegara

Gambar kapundhut saking http://www.pergidulu.com/blog/buah-carica-khas-dieng/
Bahan  :
1.      Woh Karika 5 ingkang ageng lan sampun sepalih mateng
2.      Gendhis pasir ½ kg
3.      Enjet 1 sendok teh
4.      Toya 10 gelas
5.      Uyah sepalih sendok teh
6.      Cengkeh 2
7.      Es saprelunipun

Gambar kapundhut saking http://www.pergidulu.com/blog/buah-carica-khas-dieng/
Cara Ndamel   :
1.      Woh karika dipunonceki lan dipunsigar dados 8 perangan
2.      Karika ingkang sampun dipunsigari, dipunpendhet wijinipun lan dipunpisah saking daging wohipun
3.      Daging woh karika dipunresiki ngangge toya wening, lajeng dikungkum toya ingkang sampun dipunparingi enjet lan dipuntengga kirang langkung 2,5 jam
4.      Karika ingkang sampun dikungkum toya enjet, diresiki ngangge toya wening ngantos resik lan mboten mambu enjet
5.      Wiji karika ingkang sampun dipunpisah wau dipunperes lan dipunpendhet sarinipun
6.      Woh karika dipuncampur kaliyan sari wiji karika
7.      Campuran karika saha sari wiji karika dipunparingi toya 10 gelas lan dipungodhog
8.      Godhogan karika wau dipunparingi gendhis pasir, uyah, lan cengkeh lajeng dipuntengga ngantos umub
9.      Menawi sampun umub, unjukan karika wau dipuntengga ngantos adhem, lajeng dipunparingi es saprelunipun

10.  Es Karika sampun saged dipunujuk

Tidak ada komentar:

Posting Komentar